Vi presenterer: Årets jury for Havmannprisen!
 
Lørdag 4. mai deles Havmannprisen ut på Rana bibliotek, i samarbeid med Nordland fylkesbibliotek, Sparebank1 Helgeland og Ark Mo. Juryen jobber nå for fullt med å finne verdige kandidater og til slutt kåre en vinner.
 
Her følger en kort presentasjon der årets jury-medlemmer sier litt om seg selv:

Sissel Holtet, leder av juryen

Sissel Holtet jobber som biblioteksjef i Hábmera Suohkan/Hamarøy kommune og har vært med i juryen mange år. Dette er 7. gangen hun leder juryarbeidet.

«Det fine med å være med i Havmann-juryen er at jeg får lest en masse nordnorsk skjønnlitteratur. Jeg har dermed opp gjennom årene oppdaget mange perler som ellers ville gått under radaren. Disse perlene har jeg videreformidlet til interesserte lesere jeg har møtt.

I år, som tidligere, er det svært mange gode nordnorske bøker som skal leses. Jeg gleder meg til at vi i juryen skal finne den beste utgitt i 2023.«

Foto: privat

Caroline Kaspara Palonen

Caroline Kaspara Palonen er født i Harstad i 1984. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø. Caroline er Norsk forfattersentrums representant i juryen.

Foto: Alette Schei Rørvik / Cappelen Damm

Runar Bruteig Olsen

 Runar Bruteig Olsen bor i Bodø og jobber til daglig som bibliotekar ved Stormen bibliotek. Han er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Bergen, og har flere års fartstid fra det frie feltet i norsk scenekunst.

«Tidligere har ikke nordnorsk litteratur spilt noen hovedrolle for meg, utover et adekvat forhold til Knut Hamsun. Men det har endelig endret seg. Nå er jeg velsignet med å jobbe i en av de flotteste litteraturinstitusjonene i landsdelen, og får i tillegg lest meg grundig opp på våre samtidige nordnorske utgivelser i kraft av dette jury-engasjementet. Jeg leser så det spruter og setter stor pris på floraen av bøker.»  

Foto: privat

Hege Iren Hanssen

Hege Iren Hanssen bor i Tromsø og jobber som kommunikasjonsrådgiver ved Universitetssykehuset Nord-Norge. Hun er utdannet journalist og har blant annet jobbet i NRK og Nordlys. Mens Hege bodde på Mo noen år tidlig på 2000-tallet, var hun med på å starte ei litteraturgruppa «Uglene», som blant annet arrangerte «bokbad» med kjente forfattere.

«Jeg har vært et lesende menneske siden jeg klarte å stable bokstavene, og syns derfor det var et artig og ærefullt oppdrag å få være i Havmann-juryen.

Etter mange år som kulturjournalist har jeg forblitt nysgjerrig på og interessert i de nordnorske stemmene i litteraturen. Men allerede ved første blikk på fjorårets utgivelser innså jeg at jeg har gått glipp av en god del. Kjempespennende!«

Foto :  Bernt Olsen / NRK

Translate »