Bibliobattles 22: Minecraft – tidenes største byggekonkurranse i bibliotek! I 2022 ble Bibliogames sin årlige spillturnering «Bibliobattles» arrangert for fjerde gang. Dette året var det kun turnering i Minecraft, i form av en byggekonkurranse hvor spillere fra hele landet kunne bli med og konkurrere om å bygge det flotteste byggverket innenfor temaene: ”Litteratur”,” Spill og film” og ”Bibliotek».  

I turnering var det mulig å konkurrere om å bli kåret til fylkesvinner og blant de elleve ble det kåret en nasjonal vinner. Alle fylkesvinnerne fikk tilsendt en pokal med lagnavnet sitt på til biblioteket de spilte for. Det nasjonale vinnerlaget fikk et gavekort på 1000 kr til hver av spillerne på laget og en PlayStation 5 til sitt lokale bibliotek.

Konkurransen gikk over fire dager, fra 14. til 17. november hvor deltakerne kunne bygge så mye de klarte i tidsrommet 17.00-21.00. Her kunne man enten bygge alene eller danne lag med inntil fire spillere.

 Fredag, dagen etter siste turneringsdag ble alle de over 850 byggverkene gjennomgått og filtrert ned til 5 bygg fra hvert fylke av et dommerpanel med mye erfaring fra Minecraft.

Lørdagen 19. november ble finalen direktesendt i en tre-timers sending med YouTuberne «Robthesir» og «Broonstar» som verter, der de gikk gjennom de 5 semifinalistene fra hvert fylke. Etter gjennomgangen av hvert fylke ble det arrangert en avstemming på 3 minutter på strømmingsplattformen Twitch, hvor alle som var innlogget hadde mulighet til å stemme. På hvert fylke stemte rundt 75 personer, og vinneren ble kåret like etter.

Når alle fylkene var gjennomgått så dommerpanelet på de 11 fylkesvinnerne og vurderte de ut fra kriteriene «tema», «kreativitet», «materialbruk» og «innsats», og utfra hvor mange deltakere det var på hvert lag.

De nasjonale vinnerne var trioen «E & A» fra Agder fylke og representerte Lillesand bibliotek. De hadde bygget huset og byen fra Pixar filmen «UP»

I Nordland fylke var 11 biblioteker påmeldt for å delta Bibliobattles 22, med til sammen 121 spillere fordelt på 70 påmeldte lag.

Vinnerlaget fra Norland fylke var «The Turtl legends» og representerte Rana bibliotek i Bibliobattles 22! Vinnerpokalen står nå utstilt på biblioteket.

Translate »