Dragana Ivanisevic (t.v.) og Grete Gløsen Josefsen (t.h.)

Vi vil gjerne takke av to av våre kollegaer som slutter å jobbe på Rana bibliotek den 30. juni 2022. Begge to har vært en viktig del av biblioteket, og har bidratt med sin faglighet og personlige egenskaper til å både utvikle biblioteket, forbedre tilbud og tilby gode tjenester til våre lånere.

Hvem er de? Vi stilte dem noen spørsmål for at dere kan bli litt mer kjent med dem også:

Hvor lenge har du jobbet på Rana bibliotek?

Grete: «Jeg har jobbet på Rana bibliotek i 27,5 år. Jeg begynte her i 1995. Tidligere jobbet jeg som lærer i 12 år. I perioden på Rana bibliotek har jeg hatt vikariater på Høgskolen i Nesna som hovedbibliotekar og Rana voksenopplæring som lærer for fremmedspråklige.»

Dragana: «Jeg har jobbet på Rana bibliotek i to og et halvt år, men jeg føler at jeg tilbrakte minst 7 år her, så mye har skjedd 😊»

Hva har du jobbet mest med?

Grete: «I løpet av årene har jeg hatt forskjellige oppgaver, men mine hovedarbeidsoppgaver har vært katalogisering av bøker og å veilede publikum i skranken. I tillegg har jeg jobbet med utstillinger og arrangement.»

Dragana: «Biblioteket arrangerer forskjellige litteratur- og kulturtilbud, og jeg har vært involvert i planleggingen og gjennomføringen av enkelte av disse. Denne jobben gir meg et veldig stort spekter av hva jeg liker å gjøre. Bibliotekaryrket er ei fin blanding mellom publikumskontakt og kontorarbeid, planlegging av arrangement og utstillinger og møte med samarbeidspartnere. Tiden flyr når man har det gøy. Jobben min er nok en av de morsomste og mest energigivende jobbene man kan tenke seg. Jeg stortrives på jobben, og føler at grensen mellom jobb og fritid er nesten utvisket.»

Har du en morsom hendelse fra arbeid du vil dele?

Grete: «Morsom hendelse?… Det som er fint å se på er når publikum har det artig og koser seg, og arrangement er vellykket. For meg er et godt eksempel på dette Eldres dag som har vært arrangert ved biblioteket flere ganger. Husker godt den gangen da Hjørdis Hagen delte gamle minner med oss fra Toraneset. Det ble også vist gamle bilder fra Mo ved Helgeland museum. I tillegg spilte Norgesmester i trekkspill Rune Frydenlund Rostad for oss. Det var fullt hus i biblioteket. Publikum var veldig fornøyd. Ellers har vi hatt mange morsomme stunder på spiserommet sammen med kollegaer hvor vi har forfalt historier slik at vi har fått latterkramper. Til og med danset vi disko på kontorlandskapet under testing av lydanlegget 😊»

Dragana: «Jeg husker nedstengning som rammet oss alle i mars 2020. Da Norge stengte ned begynte våre telefoner å ringe. Vi har fått flere hundre bestillinger på bare 2-3 dager av folk som satt hjemme og de trengte en bok i påsken. På den tiden jobbet hele gjengen på Rana bibliotek sammen for å gi alle innbyggerne de ønskede bøkene og annet materiale som de hentet i form av pakker. Det var morsomt å finne og pakke så mange bestilte bøker på så kort tid.»

Hva var det beste ved å jobbe på Rana bibliotek?

Grete: «Godt arbeidsmiljø, gode kolleger og variert arbeid.»

Dragana: «Flotte og morsomme kollegaer som gjorde hver dag til en morsom opplevelse. Det beste var også at det er så variert her. Ingen dager er like. Det er ei fin blanding mellom publikumskontakt og kontorarbeid. I tillegg er det stor stas å jobbe med bøker og ulike kulturarrangement og prosjekter.»

Har du en favorittbok?

Grete: «Juleoriatoriet av Gøran Tunstrøm.»

Dragana: «Min absolutte favoritt fra barndommen er ei bok jeg leste om og om igjen – «Den lille prinsen» av Antoine de Saint-Exupéry.  Nå planlegger jeg å lese den på nytt, det er noen år siden sist. I tillegg er jeg glad i bøkene til Haruki Murakami, og har fortsatt et par av hans bøker til gode.  Jeg har alltid en lydbok på øret når jeg går turer, og jeg går mye. Akkurat nå er jeg ferdig med «En tid for å leve» av Jan Kjærstad, og anbefaler denne boken på det varmeste.»

E-bok eller papirbok?

Grete: «Papirbok.»

Dragana: «Jeg vil alltid foretrekke papirbøker fordi jeg elsker lukten deres, lyden av sider som snur seg og det faktum at boken venter på meg på sengen eller på nattbordet.»

Hva er dine planer videre?

Grete: «Jeg går av som pensjonist, så jeg skal ha mer tid nå. Jeg vil gjerne reise litt. Har også tenkt å engasjere meg som leksehjelp for fremmedspråklige. Ellers tenkte jeg å melde meg inn i Polarsirkelen turlag og trene litt.»

Dragana: «Det er mye nytt for meg, og mange nye ting jeg må sette meg inn i fremtiden. Vi flytter til Drammen om et par dager og der skal jeg også jobbe på biblioteket. Jeg synes det er kjempespennende å få være med på å utvikle biblioteket som et møtested og jeg håper at jeg kan være med å bidra til at store og små Drammensere bruker biblioteket mer aktivt og selvstendig. Det er utrolig givende å kunne hjelpe noen å finne frem til en bok eller noe annet som virkelig betyr noe for dem. I biblioteket har alle like stor rett til å bruke de ressursene som finnes, uavhengig av hvilken bakgrunn man har. Biblioteket er et perfekt og naturlig sted for kulturutveksling, trivsel og lære.»

Hvilke ønsker har du for Rana bibliotek i framtida?

Grete: «At vi får Meråpent bibliotek og fortsatt mange gode publikumsarrangement.»

Dragana: «Jeg ønsker at Rana bibliotek blir kåret til Norges beste folkebibliotek! Godt samspill, mindre rutiner og mer frihet der kreativiteten vil blomstre.»

Tusen takk for oss ♡♡

Det har vært en glede og ære å jobbe sammen med dere. Tusen hjertelig takk for all den tiden vi har hatt sammen.

Kommer til å savne dere mye. Ønsker dere masse lykke til videre!

Stor klem fra deres kollegaer 🙂

Translate »